fbpx

Binnenkijken bij

Elizabeth en Evert Jan

Een kleurrijke keuken met oog voor detail

Elizabeth en Evert Jan, woonachtig in een statig oud huis in het Statenkwartier, hebben hun keuken omgetoverd tot een artistiek geheel. Een gesprek met Elizabeth onthult de inspiratie achter hun unieke kleurrijke keuken die ze hebben laten bouwen door Schoonhoven Keukens.

Een mix van oud en nieuw

Elizabeth vertelt enthousiast over de totstandkoming van hun droomkeuken: “Ik ben opgegroeid in het buitenland en heb in mijn leven veel culturen mogen ontdekken, wat mijn kijk op keukens en interieur heeft gevormd.” De nieuwe keuken is dan ook verre van standaard. “Ik houd niet van strak en modern. Toen we dit meer dan 100 jaar oude huis kochten, wist ik dat ik de originele details wilde behouden en combineren met elementen die bij onze levensstijl passen. De originele terrazzovloer en statige plafonds vormden de perfecte basis voor de kleurrijke keuken.”

Details die het verschil maken

Bij het ontwerp van de keuken was maatwerk essentieel. Elizabeth legt uit: “Met de hoge plafonds en een compacte ruimte moesten we elke centimeter benutten. Schoonhoven Keukens begreep onze visie en heeft een keuken gemaakt die perfect past bij de stijl van het huis. Van het aanrechtblad met afgeronde hoeken tot de kastindeling, alles is tot in de kleinste details doordacht en op maat gemaakt.” Met de bewuste keuze voor detail draagt elk element bij aan de rustige en toch levendige sfeer van de keuken.

Het gebruik van kleur

Het kleurgebruik in Elizabeth en Evert Jan’s keuken is een essentieel onderdeel van de algehele esthetiek en sfeer. Elizabeth koos bewust voor een kleurenpalet dat zowel levendigheid als rust uitstraalt. “De keuze voor groen was geen toeval”, legt Elizabeth uit. “Buiten kijken we uit op natuur, dus ik wilde die verbinding ook in de keuken voelen. De combinatie van verschillende groentinten creëert een gevoel van diepte en dimensie, waardoor de ruimte levendig aanvoelt zonder overweldigend te zijn.” Het stel koos ervoor een wit aanrechtblad toe te voegen aan de kleurrijke keuken. Dit zorgt voor een helder contrast en laat de ruimte fris aanvoelen, terwijl het tegelijkertijd de andere kleuren versterkt.

Een keuken om van te genieten

Naast esthetiek was functionaliteit een belangrijk aspect bij het ontwerp van de keuken. Elizabeth vertelt: “Het fornuis is mijn favoriete onderdeel van de keuken omdat het een combinatie van verschillende internationale invloeden is. Met een ruim werkblad en slimme opbergruimte kan ik eindelijk weer genieten van koken en gasten ontvangen. Er zijn misschien mensen die onze keuken te uitbundig vinden”, lacht ze, “maar voor ons is het perfect.” De keuken is een weerspiegeling van Elizabeth en Evert Jan’s artistieke ziel en hun liefde voor unieke details. “We hebben nu een keuken waar we de komende jaren vol trots van zullen genieten!”

Bij aankoop van hun woonboerderij maakten Pascal en AnneWim de eerste tijd gebruik van een tijdelijke keuken. Nu was de tijd daar, bij de uitbreiding van het huis, om ook de keuken te vervangen. Bij Keukenstudio Stormink slaagden ze met glans voor deze donkere, moderne keuken.

De donkere, grote leefkeuken is sfeervol en warm en Pascal en AnneWim brengen er dan ook veel tijd in door met de kinderen. Ze ontbijten gezellig met elkaar aan de bar bij het kookeiland en ook tussen de middag is het de favoriete plek om te zitten voor de kinderen. De verbindende rol van het eiland in huis wordt benadrukt tijdens de voorbereidingen op het diner; tijdens het koken kijken ze immers gezellig uit op de eettafel en de haard.

Twee ovens en Bora

Ze hebben daarbij alle gemakken van de moderne keuken bij de hand. De Bora kookplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie met een extra wokpit ernaast, twee ovens en een extra brede koelkast. Maar natuurlijk ook het instant warme water uit de Quooker en het vacumeerapparaat om de groenten extra lang vers te houden.

Bij Keukenstudio Stormink konden ze al hun wensen in vervulling laten gaan. ‘We hadden het keukenontwerp al vrij specifiek in ons hoofd. Zij luisterden naar onze ideeën, sparden nog met een alternatieve opzet en zetten uiteindelijk een keukenontwerp op dat in één keer raak was voor ons.’

Corian keukenblad

‘En zoals alles mogelijk was qua ontwerp en indeling, zo was het dat ook voor de inrichting van de keuken. We zijn heel blij met de levende gouden/koperachtige kleur van het eiland, met de donkere houtlook van de kasten en met het Corian keukenblad. Stormink heeft er een prachtig strak geheel van gemaakt. De samenwerking was heel prettig en alle afspraken over de planning en de levering werden perfect nagekomen.’