fbpx

Binnenkijken bij

Mark en Heleen

Landelijke keuken met Terrazzo keukenblad

Mark en Heleen: ‘Onze landelijke keuken is het hart van ons huis. Een mooie, open keuken die sfeer en comfort uitademt. We zijn er blij mee!’

Het was een gouden greep van Mark en Heleen om bij Vebe Keukens in Zaltbommel binnen te stappen. Mark is van Engelse afkomst en zij zochten een keuken die daarbij paste. Het werd een countrykeuken. De deal werd ongekend snel gesloten. Tien minuten later waren Heleen en Mark er al uit!

Verkoopadviseur Patrick Boers van Vebe Keukens begreep Heleen en Mark helemaal. Ze vertellen: ‘Hij had totaal geen moeite om zich in te leven. Het leek alsof we als vrienden met elkaar praatten. Hij dacht ook buiten de lijntjes. Dat was erg prettig.’ Verder vonden ze het fijn dat het montageteam uitermate vriendelijk en vakkundig was.

Een verbouwde boerderij is het onderkomen van Heleen en Mark. In wat voorheen de schuur voor tractoren was, is de keuken geïnstalleerd. Oude elementen zijn bewust bewaard gebleven, zoals het plafond, een deel van de muur, authentiek deurbeslag, klinken en oude stopcontacten. Retro elementen zijn toegevoegd, zoals een koperen vintagekraan. Het Terrazzo keukenblad is een opvallend element. Het behoeft weinig onderhoud, is slijtvast en makkelijk schoon te houden.

De landelijke keuken heeft een ruimtelijke uitstraling, doordat bovenkastjes ontbreken. Heleen zegt enthousiast: ‘De keuken is nu veel meer een meubelstuk dat in de ruimte past. De sfeer is gewoon heel goed.’ Gasten schuiven nu ook makkelijk aan. Heleen en Mark zijn hier zelfs vaker te vinden dan in de woonkamer.

Heleen en Mark koken graag. In een handomdraai komen Engelse gerechten op tafel, maar ook Hollands en Thais. Het stel maakt daarbij gebruik van moderne keukenapparatuur, zoals een gasfornuis met zes pitten. De vriezer heeft een ijsblokjesmaker voor bijpassende drankjes. Dat zorgt meteen voor fijne momenten in de keuken, bijvoorbeeld als rond etenstijd iedereen aan de bar zit met een glaasje erbij. ‘Supergezellig!’