fbpx

Binnenkijken bij

Jitze en Annemarie

Een frisse, lichte en functionele keuken voor het hele gezin

Maak kennis met Annemarie, Jitze en hun kinderen Sophie en Livius. Dit gezin koos ervoor om hun nieuwe keuken te laten ontwerpen en plaatsen door de Keukenkamer. Het resultaat is een prachtige lichte keuken vol functionaliteit. Hieronder vertelt Annemarie ons over deze nieuwe keuken en over de samenwerking met de Keukenkamer.

Van keukenketen tot Keukenkamer

“We hebben al eens een negatieve ervaring gehad met een grote keukenketen”, begint Annemarie te vertellen. “Daarom besloten we dit keer om op zoek te gaan naar alternatieven in de regio. We vonden de Keukenkamer op Instagram en wat we zagen sprak ons wel aan. Bij ons eerste bezoek waren we meteen overtuigd dat dit de partij was waarmee we in zee wilden.”

“Het verschil zat hem in de persoonlijke aandacht en heldere communicatie die we ontvingen. Bij de Keukenkamer hoefden we niet te onderhandelen of af te dingen. Ze dachten met ons mee en gaven waardevolle adviezen, zoals over het optimaal benutten van de ruimte boven de keukenkasten of over de kleur van de binnenkant van de keukenkastjes zodat het beter bij het geheel zou passen.”

Belangrijke aspecten aan de keuken

Het gezin had ongeveer 4 jaar voordat dit huis werd gebouwd ook een nieuwe keuken laten plaatsen, waardoor ze heel goed wisten wat hen daarin wel en niet beviel. “We wilden hoogwaardige apparatuur en een functioneel kookeiland met veel werkruimte. Verder waren een fijne indeling en genoeg opbergruimte belangrijk. We hebben nog steeds niet alle keukenkastjes gevuld, dus ruimte is er in ieder geval genoeg.”

Een licht en origineel ontwerp

“De kleur van de keuken is een soort grijsblauw die met behulp van een interieurontwerper is gekozen uit een kleurenwaaier van de Keukenkamer. Verder hebben we een grote kast die de hoek omloopt tot in een boekenkast in de woonkamer. Die heeft de Keukenkamer voor ons op maat gemaakt. Van tevoren konden ze dat op mooie 3D-tekeningen laten zien zodat we al een beetje wisten hoe het eruit zou komen te zien.”

Genieten van de keuken

“Ik ben dol op de ruimte die we hebben en het feit dat we naar de tuin kunnen kijken terwijl we koken”, zegt Annemarie. “Verder waardeer ik de betrokkenheid bij de woonkamer zodat je altijd in contact blijft met het gezin. Het is fijn dat de ruimte zo open is.”

“Jitze is bij ons over het algemeen de kok, dus hij wordt nog blijer van de keuken”, lacht Annemarie. “We hebben een stoomoven die is aangesloten op de waterleiding, dus die kan bijvoorbeeld ook ’s nachts gewoon op lage temperatuur doorgaan. Ook de afzuiging die nu via de kookplaat gaat in plaats van via een afzuigkap werkt goed. Het zijn voornamelijk de technische dingen in de keuken die hij heel fijn vindt.”

De service van de Keukenkamer

“De Keukenkamer heeft de keuken zelf geïnstalleerd en alles verliep voorspoedig”, sluit Annemarie af. “We hebben bijna geen enkel probleem gehad en zijn zeker tevreden. Eigenlijk hebben ze meer geleverd dan ze ons verteld hadden. We vinden af en toe nog nieuwe snufjes terug zoals dat de vaatwasser automatisch opengaat als hij klaar is of de afzuiging die automatisch harder of zachter gaat wanneer nodig. Dat zijn toch weer positieve verrassingen.”