fbpx

Binnenkijken bij

Mieke en Henri

Marmeren werkblad en houten achterwand

De keuken van Mieke en Henri kreeg een compleet andere uitstraling dankzij twee grote vernieuwingen, gerealiseerd door Abitare keuken & interieurarchitectuur. Het marmeren werkblad gaf de keuken zelf een ander gezicht en op de achtegrond maakte Abitare ook de beeldbepalende houten wand.

Het is een elegante, tijdloze ruimte. Het kookeiland is van indrukwekkende omvang en kreeg een werkblad dat bij de statuur past: stoer en elegant en passend bij de uitstraling van het negentiende-eeuwse huis van Mieke en Henri. Nadat het oorspronkelijke betonnen werkblad gehavend raakte, kwam er een wit blad, maar daar raakten ze op uitgekeken. Ze gingen op zoek naar een passend alternatief en dat vonden ze bij Abitare keuken & interieurarchitectuur: een samensmelting van marmer en graniet in verschillende kleurstellingen. Henri introduceert: ‘Het materiaal is afkomstig uit een Braziliaanse groeve. Het past perfect bij deze woning.’

Houten wand in zwaar mdf

Voor het kookeiland betekende dat een ware metamorfose. Daarop aansluitend werd ook de lange muur vernieuwd, met een nieuwe uitvoering in zwaar mdf. Met als opvallend detail de deur in precies hetzelfde materiaal. ‘Dat heeft Abitare zo voor ons bedacht. Het is mooi geworden, veel mooier dan het was. En het is van uitstekende kwaliteit.’ Een extra aanwinst in de vernieuwde keuken is de hoge wijnklimaatkast waarmee Mieke en Henri zeer tevreden zijn.